Home Forum Getting Started Rev 1.2 Missing MMC?

Tagged: 

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  nanasi 4 weeks ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #1514

    spencer
    Participant

    I have a rev 1.2 DoubleShot board. uBoot doesn’t detect any eMMC. Is this to be expected?

    Marvell>> reset
    resetting …

    BootROM – 2.03
    Starting CP-1 IOROM 1.07
    Booting from SPI NOR flash 1 (0x32)
    Found valid image at boot postion 0x000
    lNOTICE: Starting binary extension
    NOTICE: Gathering DRAM information
    mv_ddr: mv_ddr-armada-17.02.0-g42da6da (Mar 9 2017 – 12:02:05)
    mv_ddr: scrubbing memory…
    mv_ddr: completed successfully
    Booting Trusted Firmware
    BL1: v1.2(release):armada-17.02.0:2017.02-218-g1558a93
    BL1: Built : 12:02:06, Mar 9 2017
    NOTICE: BL1: Booting BL2
    lNOTICE: BL2: v1.2(release):armada-17.02.0:2017.02-218-g1558a93
    NOTICE: BL2: Built : 12:02:06, Mar 9 2017
    NOTICE: BL1: Booting BL31
    lNOTICE: BL31: v1.2(release):armada-17.02.0:2017.02-218-g1558a93
    NOTICE: BL31: Built : 12:02:06, Mar 9 2017
    l

    U-Boot 2015.01-armada-17.02.0 (Mar 09 2017 – 12:01:25)

    I2C: ready
    DRAM: 15.8 GiB
    Board: MACCHIATOBin-8040
    Clock: CPU 1300 [MHz]
    DDR 800 [MHz]
    FABRIC 800 [MHz]
    MSS 200 [MHz]
    DDR 64 Bit width
    LLC Enabled (Exclusive Mode)
    Comphy chip #0:
    Comphy-0: PEX0
    Comphy-1: PEX0
    Comphy-2: PEX0
    Comphy-3: PEX0
    Comphy-4: KR
    Comphy-5: SATA1
    Comphy chip #1:
    Comphy-0: SGMII1 1.25 Gbps
    Comphy-1: SATA0
    Comphy-2: USB3_HOST0
    Comphy-3: SATA1
    Comphy-4: KR
    Comphy-5: SGMII2 1.25 Gbps

    ERROR: UTMI PHY port type is invalid

    at drivers/phy/comphy_cp110.c:1498/comphy_dedicated_phys_init()

    ERROR: UTMI PHY port type is invalid

    at drivers/phy/comphy_cp110.c:1498/comphy_dedicated_phys_init()

    ERROR: UTMI PHY port type is invalid

    at drivers/phy/comphy_cp110.c:1498/comphy_dedicated_phys_init()
    UTMI PHY 0 initialized to USB Host255
    UTMI PHY 1 initialized to USB Host255
    UTMI PHY 2 initialized to USB Host255
    Now running in RAM – U-Boot at: 3ff0a000
    U-Boot DT blob at : 000000003f9f4548
    NAND: 0 MiB
    MMC: XENON-SDHCI: 0, XENON-SDHCI: 1
    SF: Detected W25Q32BV with page size 256 Bytes, erase size 4 KiB, total 4 MiB
    PCIE-0: Link down
    SCSI: SATA link 0 timeout.
    SATA link 1 timeout.
    AHCI 0001.0000 32 slots 2 ports 6 Gbps 0x3 impl SATA mode
    flags: 64bit ncq led only pmp fbss pio slum part sxs
    Target spinup took 0 ms.
    SATA link 1 timeout.
    AHCI 0001.0000 32 slots 2 ports 6 Gbps 0x3 impl SATA mode
    flags: 64bit ncq led only pmp fbss pio slum part sxs
    No Link on this port!
    Can not start port 0
    Net: Skipping disabled port egiga1
    Skipping disabled port egiga2
    egiga0, egiga1
    Warning: egiga1 MAC addresses don’t match:
    Address in SROM is 02:50:43:ff:ff:01
    Address in environment is 02:50:43:ff:ff:02
    , egiga2 [PRIME], egiga3
    Hit any key to stop autoboot: 0
    Marvell>>

    #1516

    spencer
    Participant

    The eMMC seems to be present but uBoot can’t seem to see it. 🙁 How do I make use of it?

    root@MacchiatoBin:~# lsblk
    NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    sda 8:0 1 447.1G 0 disk
    |-sda1 8:1 1 32G 0 part
    |-sda2 8:2 1 32G 0 part

    -sda3         8:3    1 383.1G  0 part /home
    mmcblk0rpmb  179:24   0   512K  0 disk 
    mmcblk0boot0 179:8    0     4M  1 disk 
    mmcblk0boot1 179:16   0     4M  1 disk 
    mmcblk0      179:0    0   7.3G  0 disk 
    mmcblk1      179:32   0  14.5G  0 disk 
    

    -mmcblk1p1 179:33 0 14.5G 0 part /

    #1526

    nanasi
    Participant

    If you can access shell at the MacchiatoBin,
    You can install via device /dev/mmcblk0.
    (related post)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Technical specification tables can not be displayed on mobile. Please view on desktop